luni, 18 august 2008

Cum se cultiva rosiile la Sinca

Recoltarea semintelor:
Se face vara-toamna cand se culeg rosiile, direct din leguma, dupa care sunt lasate la separat intr-un castronel, dupa care se spala si sunt puse la uscat pe un carton.

Sadirea semintelor:
Sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie, se sadesc intr-o oala cu gura mai larga. Semintele se pun peste pamant si apoi sunt acoperite cu un strat subtire de pamant la randul lor.

Rasadul:
In aprilie, dupa cum e timpul, se muta in gradina in rasadnita, care se face din doua geamuri si folie, uneori daca e frig chiar si o patura.

Plantarea:
In a doua parte a lunii mai se planteaza in gradina la o distanta de cca 30 cm cuiburile unul de altul. Se stropesc cu piatra vanata impotriva manei sau a daunatorilor. Pentru a accelera procesul se va folosi un ingrasamant natural alcatuit din 1 parte gainat de gaina dizolvat cu apa + 9 parti apa, cu care se stropesc rosiile insa numai cate putin.

2 comentarii:

Ioana spunea...

Interesant.

Iasi spunea...

Buna ziua
Numele meu este Constantin Iacob si va propun sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://i-love-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Program liga 1
Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi um mail la adresa iacob_ctin@yahoo.com cu titlul pe care il doriti si linkul
O zi buna va doresc